Som ägare till ett företag måste du oftast prioritera vad du ska spendera dina pengar på, oavsett vilken bransch du jobbar i. Att spendera pengar på nätet som en webbplats, onlineannonsering, SEO och andra kan kännas som en mycket onödig kostnad. Därför väljer flera företag att inte ha ett fotavtryck online och i vissa fall eliminera eller minska denna avgift genom att ha föråldrade kanaler som en webbplats eller sociala medier med utgående information.

En undersökning som genomfördes 2015 visade att 86% av alla restauranggäster söker restaurangens meny online innan de går till restaurangen. Den siffran steg 2018 till 93% (enligt TripAdvisor). Tänk dig det här scenariot, du är hemma och plötsligt blir sugen på sushi, vad är det första du gör? Googlar självklart vad är i närheten. Vad tycker du att ditt val kommer att vara? Restaurangen som har hela menyn med priser och bilder på sina rätter på nätet eller en restaurang som inte är tillgänglig online? Du har nog gissat rätt på det här problemet! 67% av alla som letar efter en restaurang väljer den med bilder på sina rätter.

Med det mobila samhället vi lever i idag tar en sökning bara några sekunder och all information presenteras på ett enkelt sätt som gör det väldigt lätt för sökanden att hitta all information han behöver med några klick. Ett beslut fattas förmodligen lika snabbt.

Googla din restaurang, vad hittar du?
Googla dina konkurrenter, vad hittar du?

Nu kommer vissa restaurangägare att påstå “Men vi har tillräckligt med jobb som det är, vi behöver inte riktigt fler gäster”. Med den tanken hade vi förmodligen inte haft en iPhone idag, och alla skulle förmodligen skicka brev med posttjänster. Att ha en närvaro på nätet är mycket mer än bara ett sätt in i restaurangen för nya kunder. Det finns en annan plats för stamgästerna att hitta information om deras favoritplats och som en påminnelse till gästerna att vi är tillgängliga att bara komma till. Att behålla dina befintliga gäster är lika svårt idag som att hitta nya då nya platser öppnas på alla gathörn, och gästerna kommer alltid att hålla sina möjligheter öppna för nya ställen att testa.

Nu kommer den viktiga frågan. Men kostar inte en webbplats och / eller app mig mycket pengar? Svaret är att priserna på att ha en webbplats idag inte är lika höga som tidigare. Idag kostar en webbplats en bråkdel av vad den gjorde tidigare. Tricket är att hitta seriösa och dedikerade företag som kan skapa ditt digitala fotavtryck på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt.

Saker att prioritera när du har en webbplats

  • Responsiv, responsiv och responsiv. Idag surfar de flesta av oss på webben med våra handhållna enheter som mobiltelefoner eller surfplattor när vi söker efter tjänster eller produkter online. Därför måste din webbplats vara mobilvänlig för att göra det enkelt för kunden att hitta rätt.
  • Sökmotoroptimerad. Världens mest besökta platser idag är så kallade sökmotorer som Google och Bing, där en användare kan söka efter en restaurang på webben. Därför måste din webbplats optimeras så att sökmotorn kan hitta rätt information och presentera den för kunden när hen söker efter webbplatsen.
  • Uppdaterad. En webbplats bör alltid uppdateras med rätt öppettider och menyer. Kunden bör alltid kunna hitta aktuell information om vad du erbjuder för att undvika missnöjda kunder.
  • Enkel navigering. Gästerna bör kunna hitta all information på ett enkelt och snabbt sätt. All viktig information som gästerna behöver, till exempel öppettider, priser, adress, telefonnummer och bokningsinformation måste vara tillgängliga och enkelt navigerade på din webbplats.
  • Verkliga bilder. Ibland känns det som att bilderna på nätet ser bättre ut än de är i verkligheten. Det beror på att oerfarna företag använder så kallade stockbilder för att visa sina tjänster. Detta skapar frustration hos kunden, eftersom produkten inte ser ut som den är i verkligheten. Du vill nog inte se en bild av en ny BMW X5 när bilen som erbjuds är en Hyundai Santa Fe.

Vad kan vi på Leembo hjälpa dig med?

Vi på Leembo erbjuder våra kunder gratis offert och konkurrenskraftiga priser för att starta din hemsida online. Våra lösningar är alltid skräddarsydda efter dina behov för att hjälpa dig att öka din försäljning och göra all din information lätt tillgänglig online. Vi hjälper dig också att bli listad på Google och Tripadvisor för att göra det ännu enklare för gästerna att hitta dig online.

Hur värdefull var detta inlägg?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medel betyg 4.9 / 5. Rösträkning: 98

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta.